Napierśnik skokowy pięciopunktowy DAW-MAG z wytokiem ,skórzano-elastyczny, / 13051

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 2000010262786
  • Dostępność on-line: Dostępne

  • Historia ceny
    Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 746,10 zł brutto
  • Czas realizacji: Potrzebujesz więcej informacji - zadzwoń 32 760 20 20
  • 829,00 zł
  • szt.
  • Kup teraz, zapłać za 30 dni.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Napierśnik z wytokiem pięciopunktowy/czteropunktowy - 4 zaczepy do siodła + 1 do popręgu.

Napierśnik skokowy 5cio-punktowy DAW-MAG z wytokiem ,skórzano-elastyczny, / 13051

 

Innowacyjny napierśnik z wytokiem: 

  • specjalnie zaprojektowany do skoków 
  • wykonany ze skóry najwyższej jakości z ozdobnym przeszyciem
  • elastyczne, gumowe wstawki
  • zaprojektowany tak, by w czasie skoków jeszcze bardziej ograniczyć przesuwanie się siodła
  • szeroki system regulacji pozwala na dopasowanie napierśnika do każdego konia
  • skórzane paski wytoczka dopinane na karabińczyki
  • miejsca łączenia pasków na łopatkach po obu stronach oraz na części piersiowej podszyte miękkim naturalnym futrem, zapobiegającym obtarciom
  • sprzączki szlachetna stal nierdzewna.

 

 

Napierśnik - stabilizuje położenie siodła na grzbiecie konia, zapobiegając jego zsuwaniu się do tyłu i przesuwaniu na boki.
Minimalizuje ryzyko przemieszczenia się w trakcie skoków, podjazdów pod stromą górę, czy w czasie wsiadania i zsiadania z konia w terenie.
Szczególnie zalecany u koni z szerokim, płaskim grzbietem bez uwydatnionego kłębu, gdzie prawdopodobieństwo destabilizacji siodła jest większe.

 

Wytok -  jest pomocą działającą jedynie gdy koń usiłuje wyjść spod kontroli jeźdźca zadzierając głowę do góry.
Hamuje zadzieranie głowy oraz stabilizuje działanie ręki a co za tym idzie wodzy, ukierunkowując oddziaływanie wędzidła na bezzębną krawędź szczęki.

 

d

Zobacz jak prawidłowo czyścić i pielęgnować skórę:

PORADY AMIGO:
Prawidłowa pielęgnacja skóry, część I - czyszczenie 

____________________________

PORADY AMIGO:
Prawidłowa pielęgnacja skóry, część II - odżywianie i konserwacja